Pjenušci


Kruna je svake vinske proizvodnje pjenušac, koji traži vrhunsko znanje i njegu. Jeste li znali da se u svakoj boci pjenušca nalazi oko 250 milijuna mjehurića? Ima nešto čarobno u tim mjehurićima, a jednom kada doista uđete u svijet pjenušaca, željet ćete uvijek biti u njemu.
Ovdje možete razgledati ponudu naših pjenušaca te odabrati nešto po svom ukusu.


Pavlomir San Marino
San Marino Pavlomir

TIP: pjenušavo suho vino
SORTA: žlahtina
ALKOHOL: 13%
ZAPREMNINA: 0,75 L

Kristalno bistro, slamnato žute boje sa zlatnim refleksom, sitnog i intenzivnog perlaža s razvijenim citrusnim mirisima korice naranče, grejpa i mandarine popraćene aromama zrelijeg ananasa, breskve te vinoznih nota brioša. Punijeg je tijela, zrelije svježine i svilenkaste teksture. Voćnost se reflektira u trajnom mineralnom završetku.
Pavlomir 1288

"1288"TIP: pjenušavo suho vino
SORTA: chardonnay 50%, pinot bijeli 25%, žlahtina 25%
ALKOHOL: 13,5%
ZAPREMNINA: 0,75 L

Vino je dublje slamano žute boje, kom- pleksnog i bogatog bukea s naglašenim notama brioša, svježe korice kruha, otvorenih zrelih mirisa citrusa i bijelog voća poput kruške i breskve te egzotičnih nota dinje i ananasa. U okusu je mekano, vrlo ugodne svježine s glatkim i sitnim mjehurićima.

Nagrade

Vinistra 2016 - Zlatna medalja
Salon of Sparkling Wines 2019 - 1. mjesto
Salon of Sparkling Wines 2023 - 3. mjesto ukupno / 2. mjesto u kategoriji bijelih pjenušavih vina klasične metode
Pavlomir 1288

"Ružica Vinodola"TIP: Vrhunsko pjenušavo rose vino
SORTA: Cabernet Sauvignon
ALKOHOL: 12%
ZAPREMNINA: 0,75 L

Vino je intenzivnije roze boje lososa s laganim perlažom. Na nosu je otvoreno s decentnim vinoznim notama, suptilnog mirisa crvenog grejpa, mandarine, malina i crvenog ribiza. Na nepcu je harmonično s kremastim i sitnim perlažom. Ostatak šećera je vrlo dobro izbalansiran s ugodnom svježinom.